snart

ær jag ledig en dag. imorgon ær det min 8onde och sista dag på denna omgången. Sen ær jag ledig tisdag, jobbar ons-lør, och ledig søn-mån. Underbart skønt ska det bli. Och jag kanske hinner tvætta till och med! Haha.
 Idag har det inte hænt någonting på jobbet.. Som vanligt.. Men snart kommer det igång igen, tror jag?

Ha det greit!


tøntig

Nu sitter jag hær på jobbet igen. Sovit ca 3 timmar inatt, rekord?! Haha. Jag och Tobbe hade en låång, utdragen hæftig diskussion igår (inte mot varandra på ett argt och elakt sætt) om jobbet och orættvisor. Och om mitt humør- let's face it. Jag har otroliga humøsvængningar.

Jag ælskar något i ena sekunden, andra sekunden hatar jag det. Før mig ær det oftast antingen eller, det finns liksom inget sånt dær mellanting.Och ofta ær det Tobbe som får ta smællen. Stackarn.
 Och så sen nær jag varit arg på någonting (god knows what) så får jag dåligt samvete før att jag førsøkt starta bråk med Tobbe bara før att få utlopp før mina kænslor, men det ær inte rættvist.

Men livet ær inte rættvist tænker ni nu. Nej fasen det kan jag skriva upp på att det inte ær. Før livet ær så orættvist det bara kan bli. Men istællet før att skriva om det nu och bli på dåligt humør, så tænker jag ta mig ett (kanske två) tuggummin och dricka min tredje kopp kaffe før dagen.

Før nu ær det 8 dagar sen jag slutade snusa och røka. Stolt , det ær vad jag ær øver mig sjælv!


tell me that we belong together.

Vad hände med allt det som var när vi var mindre? Ett leende, och vi var bästa vänner. En puss och vi var lyckliga. Sen hann verkligenheten ifatt. Men är det bara jag som ser det?


Andra hand. Alltid i andra hand. Aldrig någonsin i första hand. Första valet, det enkla valet.  Eller är det ett enkelt val? Jag trodde det. För mig var det det.

Men nu vet jag.

Nu vet vad jag vad som alltid hamnar i andra, tredje, fjärde eller femte hand. Frågan är. Klarar jag/vi av det?

Just nu, ser det mörkt ut. Dyster och grått. Som i en storm. In the eye of the storm.

Som om man kunde
Vidröra lycka
Jag virar den runt mig
Som en filt
Det är bara Du, jag och månen
                                                                                            - Blindside - Shekina.
den gamla leende tiden.

Jag önskar att jag kunde ta mig tillbaka till den gamla tiden. Den lyckliga tiden, då leendet inte var ett påklistrat sådant som var tvunget. Ett leende som kom av sig själv. Av vännerna, av handbollen, men speciellt av kärleken.

Tre önskningar i livet.. Vad skulle ni göra för tre önskningar?


fan du borde kanske..

.. bli ihop med grannen istællet?

Det borde nog vara slut på alla dessa førlåt. Men vad vet jag?

Fan, dåligt humør ær jag på nu.
Men bli ihop med grannen istællet. Det borde nog kænnas bættre då?

Ha det greit!


att vara kær

Att vara kær, kænna pirret i magen. Hur hela ens sjæl darrar. Det ær så underbart. Førælskelsen ær oftast så underbar, men går øver fort. Men att vara kær, det ær livet.

Jag har værldens bæsta pojkvæn. Han ær bra på allt, han ær snygg och han ær hur go som helst. Det ni. Jag har verkligen haft turen på min sida i kærlek.
 Jag ær lika kær nu, som jag var før øver 2 år sedan då vi blev tillsammans, och jag ælskar han mer och mer før varje dag. Før det bæsta av allt, det ær att jag fortfarande lær mig något litet om han før varje dag som går.

Sitter i receptionen på jobbet nu, och Tobbe han har hoppat in i hjælper till i restaurangen ikvæll. Ingen av dom mår bra dær nere efter igår. Att jag mår såpass bra som jag gør, det ær ett under. Før igår var det dunderkalasfylla hær på Geilo. Stackars Tobbe lyckades krossa en full Fantaflaska i vinkassan, och inte nog med det, så var det den sista, så det var bara før han att gå ut på lagret før att hæmta mer.  Jag tyckte till och med så synd om han att jag hjælpte till att plocka upp glaset från golvet, trots att køn till desserterna var tom på folk precis då. Till och med, tænker ni nu. Men ja, det ær till och med, før vi hær uppe (som dom sæger dær nere) vi ær lite lata nær det gæller såna saker ibland!

Men nu ska jag førsøka mig på att komma på något att gøra. Idag ær det lite att gøra..

                                                             Ha det greit!
                                                              


!!!

Jag är så  dålig på det här!
Jag tänker till och med att jag ska skriva en rad eller två.. Sen blir det helt enkelt inte av.. Och idag hinner jag inte heller, för nu ska jag hoppa in i duschen, ska hinna äta också innan jag börjar 4.

Men jag ska försöka bättra mig :)

Ha det greit!

TREHUNDRA DANSKAR!!!!

Ja men så har vi ju då den veckan jag har sett fram emot, för då är en snart slut!

Igår var dagen D på jobbet. 300 danskar (okej, ca 20 svenskar också) kom till hotellet. TOTALT kaos! Igår jobbade jag i restaurangen. Fy fasen säger jag bara. Så har jag aldrig sprungit i hela mitt liv. Men jäklar var bra vi klarade det"!! Helt otroligt. Men aj vad trött jag var sen.
Eloge till Lasse och Stephen som lärt mig (lite) danska!!!! Annars hade jag nog inte klarat det igår.

Så idag var det dags att sitta 2a vakten i receptionen. Det gick HUUUUR bra som helst.. Fram tills att Hildegunn gick hem.. Eller jaa, det gick väl bra efter det med. Men det värsta började när en av gästerna hade kaffekaos vid kaffemaskinen. Det var så mycket kaffe överallt. Så skulle Tobbe och Ramon hjälpa mig.. Och ******* vad arg jag blev då. Stå och dumförklara mig inför gästerna?! INTE OKEJ!! *** så arg jag blev då. Sen efter det vart det totalt oorganiserat kaos. Det var slut på kaffekoppar, telefonen ringde. 100 danska barn sprang runt och lekte och skrek, folk skulle ställa frågor. Herregud!! Att jag klarade denna kvällen är ett under. Men nu klarar jag allt.


Förlåt mamma och pappa, men vill ni har barnbarn, så får ni helt och hållet lita på Malin och Dennis från och med nu. Så det såå =)

                                                                                Ha det greit!!
                                                                                

på riktigt?

hur vet man när något är på riktigt? Att det är det som verkligen är det rätta? Är det något man känner, eller bara är det så?


fredagkväll

Inte trodde jag att jag skulle kunna ha en sån här härlig fredagkväll. Åkte till byn med Tobbe och Tito innan (jag vågar inte köra Tobbes bil, det är därför jag gick innan) Vi lämnade in tipset och sen köpte vi lite öl till helgen. Sen hade jag och tobbe (okej okej, mest Tobbe!) en jäkla massa problem med att föra över mina pengar till mitt konto, men jag tror att det löste sig!

Nu sitter jag i sängen med massor med tända (choklad)ljus, härlig musik, snö utanför fönstret och ett glas vin. Lite pizza har jag även lagat. Det var så jobbigt att öppna kartongen och slänga in den i ugnen. Hah!

Men även om jag har det mysigt längtar jag tills dess att Tobbe♥ slutar så jag kan få retas och pussas lite!

                      Ha det greit!
                   

Promenad genom snön..

Idag har jag både varit lat och duktig. Jag vaknade vid tolv, och tittade ut. Snö, i mängder. Precis som att det inte snöat tillräckligt redan?
 Jag som hade tänkt att gå en promenad idag, runt hela Ustedalsfjorden, en slinga som är ca 1,1 mil. Men istället gick jag och gjorde några knäckebröd med ost på och kollade på film. "The accidental Husband" med Uma Thurman, mysig kärleksfilm.
 Sen kände jag att det var dags att ta tag i mitt liv, tro det eller ej! Men jag klädde på mig massor med kläder och begav mig ut i snön för att gå till "centrum" för att handla lite mat. (Mamma har varit en ängel och fört över pengar till mig). Så nu har jag till och med lite att välja mellan när jag ska äta!! Underbart. 
 
 Så nu ligger jag här.. Funderar på vad jag ska göra resten av dagen.. Och vart Tobbe tagit vägen.. Trodde han skulle ha slutat nu.. Men Norge är Norge. Allt går sloow. Tror jag ska dricka mitt jordgubbste som står här jämte mig och titta på senaste avsnittet av One Tree Hill som jag försökt se tre gånger nu, och Tobbe har tjatat hål i huvudet på mig så jag fått stänga av det.. Sen kanske det blir några avsnitt av House..

                         Vi hörs!
                               Ha det greit!
                                

Vändningen

Nu sitter jag hemma efter jobbet. På sämre humör än jag varit på länge. Nu är jag så less på detta alltså. Det var väl inte riktigt okej att jag inte fick min decemberlön utbetald i Januari, men fine jag tog det. Anledningen till att jag inte fick min lön var för att hotellchefen hade "glömt bort" att jag hade skattekort för 2008. "JA MEN HUR FICk JAG DÅ LÖN I AUGUSTI?" undrade jag då.´Ojsan, javisst var svaret jag fick tillbaka.
 Men så IDAG!! (jag är vansinnig!!) skulle vi få lön. Alla fick pengar på kontot. När JESSICA går till banken. Vad tror ni då att hon får för svar? Jo ni har säkert listat ut det. NOLL KRONOR I SALDO PÅ KONTOT. MEN TACK FÖR FAN!! Då visar det sig att Trine gjort fel, inte bara en gång, utan två gånger. För min lön var insatt på Tobbes konto och vi har inte fått veta vem som fått hur mkt var. För hör och häpna "JAG TRODDE INTE ATT DU HADE ETT EGET KONTO" var svaret jag fick när jag frågade varför jag inte fått pengarna själv. MEN LILLA VÄN!! Jag hade ju gett henne mitt kontonr för ca 3 veckor sen. Smart!!

Och så undrar folk varför jag längtar hem och inte trivs här? För absolut, det är fantastiskt många och fina människor jag arbetar med. Jag trivs verkligen att jobba i receptionen. MEN när sånt här händer hela tiden så är det inte konstigt att man blir arg?!

Men för att vara LITE glad, jag sa ju att jag skulle ta tag i mitt bloggande, och se. Mitt andra inlägg för dagen!

Nej ledsen folk, nu ska jag korka upp vinet och fira att jag är ledig 2 dagar med NOLL KRONOR på kontot. Jippi! Inte ens någon mat har jag råd att köpa. Tack god gud att Ramon är så snäll och låter mig komma och äta på jobbet ikväll och imorgon.

                                                                                                Ha det greit!
                                                                            

Dålig på detta?

Jag erkænner. Jag ær værdeløs på att fortsætta någonting jag har påbørjat. Se min blogg till exempel. Hur många dagar tog det innan jag slutade skriva? 2, 3? Jag måste ta tag i mig sjælv! Ett annat exempel ær min resdagbok (jwernebeck) som jag har låtit ligga och førtvina. Nej nu ær det dags att ta tag i saker och ting!

Idag ær jag på strålande humør. Allt ær helt fantastiskt idag. Børjade 7.00. Ræknade kassan (som før en gångs skull inte krånglade något alls), sen dess har det bara flutit på. Alla gæsterna har vart på tipptopp humør idag, och jag har till och med hunnit fylla på i vår receptionskyl som skrek "snæælla jag behøver dricka!" eller något i den stilen.
 Men nu børjar det lite långsamma. Alla gæsterna har åkt ut i backen, hær sitter jag och væntar på att telefonen ska ringa (vilket den kommer gøra precis nær jag ska sætta mig før att æta).  

 Jag tror att det ær idag lønen kommer. JIPPI! Jag kan knappt bærga mig, før på mitt svenska konto, dær ekar det. Men jag var lite sådær grinig på Norge (ja, jag brukar visst vara det har jag hørt?!) før att banken stænger redan 15.00 (hemma stænger dom ju 18.00 alla dagar førutom fredag). Men icke sa Nicke, Wenche kom och berættade før mig att idag ær det minsann torsdag(næhæ?!) och då stænger banken inte førræn 17.00.
 Trumvirvel. Vilket betyder att jag kan gå mitt bankærende som jag skjutit upp i 1 vecka nu. Så jag ska gå dit idag, førsøka hitta mig ett sætt att lura systemet (man måste ha pass før att få ett kort till banken hær). Och eftersom jag inte har det har jag førsøkt mig på att komma på ett smart sætt att hitta ett kryphål. Kanske jag har gjort det? Håll tummarna før mig! Sen ska jag førsøka føra øver pengarna från mitt norska konto till mitt svenska (æven hær håll tummarna før mig!) och ta ut lite pengar.

Men nu tror jag att jag ska førsøka jobba lite till. Førsøka leta fram något jag kan gøra.

Ha det greit!
Jessica

RSS 2.0