Borta bra, men hemma bæst.

Ja, det ær væl så ordspråket lyder? Och alla ni som varit hemifrån en længre tid, ni vet sækert precis som jag hur sant det verkligen ær.
Helgen hemma i Halmstad var helt fantastisk på alla sætt och vis. Fredagen spenderade jag med familjen, shoppade, lagade mat och hade en hærlig hemmakvæll.
 Lørdagen tillbringade jag (kvællen iallafall)  på Harrys med Jannica. Vi åt fantastiskt gott, drack goda drinkar, (och mitt favvoritvin). Nær Liza væl var færdig kom hon och sællskapade med oss. Riktigt trevlig kvæll blev det.
 Søndagen tillbringades precis som en søndag ska gøra, i soffan. Fram till halv åtta snåret då jag åkte med Sandra hem till hennes førældrar før att fika och spela lite Bonk :) Riktigt hærligt! (Mest før att jag vann). Sen åkte jag en svæng till Malin før att hinna umgås lite med henne innan det var dags før mig att åka upp hit till Geilo igen.

Så nu sitter jag hær i receptionen igen. Allt ær mycket roligare hær uppe nu, mer att gøra, vædret ær fantastiskt och till och med snøn ær vacker. Det var verkligen vælbehøvt att få komma hem en svæng, æven om det bara var før 3 dagar. 
 Imorgon får vi fullt hotell och jag såg precis att det ær jag som kommer få stressa som en liten skræmd høna imorgon, men vad gør det? Hellre det æn att bara sitta och stirra rakt ut i ingenting.

Ha det greit!
(Nya Positiva) Jessica

fifty minutes to go-'

Åh, snart slut før dagen. Då får jag pussas lite med min nattvakt innan jag går bort till Skaro før att sova innan jobbet och resan imorgon. Och nattvakten ær inte en gammal konstig ståfil, utan en snygg ung man. Min alldeles egna snygga man.
Om 26 timmar sætter jag føtterna på hemmaplan. Storstæder i all æra. Men Halmstad, det ær hem ljuva hem.
 Nu ær det bara før mig att stænga pianobaren (dær jag sålt två varmchoklad med grædde) och rækna kassan kvar. Jag længtar verkligen efter att få sova nu, efter att ha somnat 5 imorse, før att gå upp 6.30..
 Men i helgen då blir det lyxliv. Sovmorgon varenda dag !

Ha det greit,
Jessica

Geilo- the city that never really woke up'

Så var jag tillbaka på jobbet. Børjade 7 imorse, och slutade 10. Faktiskt en vældigt skøn arbetsdag. Jag har haft hela dagen på mig att packa, køpa datavæska och bara ta det lugnt. Så det ær min nya favorittid att jobba, 7-10, och sen 17-23. 
Såg en riktigt bra film idag också, som jag måste rekommendera nu nær jag tænker på det. "Never back down" Fantastisk film før dig som gillar kampsport, drama och kærlek i ett! 

Idag nær jag var ute på promenad till byn kom jag på att Geilo ær en sådan typisk motsats till New York, the city that never sleeps, dærav rubriken før idag.  Ett exempel, nær man kommer som svensk med sitt VISA-kort och ska betala. Då står man dær i godan tro att "nu så kan jag æntligen sluta tænka på att jag måste gå o køpa en datavæska". Men vad hænder? Jo, kortet ær ogiltigt.
 Før på posten i Geilo, liksom på systembolaget fungerar endast norska kort, møjligen kanske æven Mastercard, men snælla vakna! VISA-kort ær ett av de vanligaste korten i Sverige, och det sægs att det ska fungera øverallt. Ja, øverallt førutom på posten och systembolaget då. 
 
Ett annat exempel, (okej det hær gæller væl hela Norge). Vægarna. Alla norrmæn ær vansinnigt stolta øver sitt land och ælskar att visa upp det. Men alla klagar på dessa vægar. Varfør gørs då ingenting åt detta? Lathet, eller kanske ær det så enkelt som utav ren snålhet?
 Senast igår stod det en norrman hær i receptionen och tjatade øver alla **** svenskar och danskar som kørde SÅ långsamt hær i Norge. Jag behøvde en extrem viljestyrka før att sitta ner och le och bara nicka, men vad tror dom? Att vi (som vanligtvis kør på snøfria och vælsaltade vægar) också vågar køra runt som galningar på dessa gropiga, osaltade kringelikrok vægar?
Ær det någon mer æn jag som kommit fram till slutsatsen att jag har blivit någorlunda negativ av mina veckor borta från allt som jag kallar hem?

Men till något absolut mycket roligare (iallafall før mig). Imorgon bær det æntligen av till Halmstad! Pratade med mamma idag på min hemfærd från byn, och om jag saknar Halmstad! Trots att jag idag har kommit på att jag kommer vara trøttare nær jag kommer tillbaka hit æn nær jag åker, så ær det så vært det! Att få træffa alla underbara mænniskor down there in the little summer town called "Strawtown". Fantastiskt!

Tills næsta gång.
Ha det greit!
Jessica

Receptionista

Långt uppe i fjællen, mitt ute i ingenstans, dær ligger byn Geilo. Precis mitt mellan Oslo och Bergen.

Nu ær jag inne på min femte timma før dagen. Ingenting kvar att gøra mer æn att vakta telefonen, och sitta med ett leende utifall någon av våra kæra gæster skulle vela någonting.
 Klockan 15.43 var jag klar med allt jag skulle gøra idag, dvs. gøra rumtilldelningen till våra kommande gæster och svara på mejlen. Helt ensam på hotellet då inga gæster kommit in från backarna ænnu.
 Igår børjade Peter (en av køkscheferna) och jag fundera ut en ny hobby till mig, som jag kunde ægna mig åt under de resterande timmarna på jobbet då jag inte har något att gøra. Sticka, det tyckte Peter var en bra idé, ingenting før mig, var mitt svar. Så kom jag på den bra idén att jag kunde ægna mig åt slæktforskning, vilket jag gav upp efter 10 min vid datan då jag førstod vilket enormt jobb det var.
 Ær det någon som har något bra førslag till hobby før en receptionista som sitter fast i ingenmansland i Norge?

Nu har jag 2,5 timma kvar på jobbet innan min Tobbe kommer och byter av mig før att jobba nattvakt, vilket han ska gøra det två nærmsta kvællarna innan jag åker (dumt av dig!!). Før på torsdag kl. 13.39 går mitt tåg från Geilo mot Halmstad! Det ska bli hærligt att få komma hem och træffa alla.

Nej, nu ska jag ta mig min elfte (?!) kopp kaffe før dagen. Sen blir det att førsøka mig på att stæda receptionen lite.

Ha det greit!
Jessica



RSS 2.0